Gastronome - delikatešu tirgus
P.-Pk. 10:30-20:00
S. 10:30-20:00
Sv. 10:30-17:00
Gastronome grilbārs
P.-Pk. 12:00-20:00
S. 11:00-20:00
Sv. 11:00-17:00
Decorum - apdare un interjers
P.-Pk. 10:30-19:00
S. 10:30-18:00
SV. SLĒGTS
Galleria - preces mājai un interjers
P.-S. 10:30-19:00
Sv. 10.30-17.00
Jaunākās interjera dizaina vēsmas no „Heimtextil”
01 februāris 2023

Starptautiskajā izstādē „Heimtextil” tika demonstrēta virkne novatorisku produktu tapešu un mājas tekstila interjera dizainā. Vairāk nekā jebkad iepriekš uzmanība tiek pievērsta ilgtspējīgai un aprites ekonomikai, kas ir galvenie faktori, kas nosaka 2023. un 2024. gada tendences. Inovatīvas materiālu izstrādes no dabīgām izejvielām, piemēram, sēnēm, augu šķiedrām vai pārstrādātiem atkritumu produktiem dod impulsus mājas tekstila nākotnei.

Starptautiskā izstāde Heimtextil 2023.

Aktuālajās kolekcijās dominē zemes, botāniskie toņi, bet krāsošanas procesos tiek izmantotas dabiskas krāsvielas, kas izceļ materiāla sākotnējo izskatu. Nerafinētas un neapstrādātas virsmas un nelīdzenas virsmas atspoguļo dabas estētiku.

Iepazīstinām ar mūsu pārstāvēto ražotāju aktuālajām kolekcijās, kas pieejamas tieši no izstādes pie mums mc2.

Tapetes. 

Vācijas ražotāja MARBURG viena no aktuālākām kolekcijām Zellige ( Wohn!Gesund )  ir izgatavota uz māla bāzes. Ekoloģiska tapešu kolekcija, kas nesatur PVC un ftalātus. Rūpīga roku darbu procesā iegūtais māls tiek ar rokām maisīts ūdenī, tā iegūstot nerafinētu mālu, kas tiek izžāvēts un apdedzināts krāsnī. Tā radot raksturīgākās kolekcijas iezīmes – nelīdzenu virsmu un perlamutra, metāliskus, vulkāniskus toņus.

Kolekcija piedāvā 28 toņu veidus. Iesakām izvēlēties mierīgākus un siltākus toņus, ja telpā tapetes kalpos kā pamata bāze, bet galvenie akcenti būs koša dizaina mēbeles vai aksesuāri. Kolekcija pārsteidz arī ar intensīviem un drosmīgākiem toņiem, piemēram, džinsa auduma zilais vai spilgtais ciāna tonis. 

       Marburg jaunākās tapešu kolekcijas no izstādes Heimtextil 2023.

KOHRO zīmols no Martinelli Ginetto grupas prezentēja tapešu kolekcijas ar unikālu attēlu tehniku, kurus 2023. gadā noteikti varēsiet pamanīt daudzās ražotāju kolekcijās. Krāšņi pāvi un dzērves un dabas ainavas, kas attēlo klusu un nomierinošu dabas ritmu.

Kohro ekspozīcija izstādē Heimtextil 2023.

Audumi.

Apmeklētāju atsaucību un interesi izraisīja mūsu pārstāvētā zīmola EDMUND BELL stendi. Kā vienu no galvenajiem jaunumiem ir LINK kolekcijas audumi, kas izgatavoti no otrreizēji pārstrādātas REPREVE® šķiedras, kā arī tas ir austs 320 cm garumā, padarot to ideāli piemērotu augstiem logiem. REPREVE® augstas kvalitātes šķiedras ir izgatavotas no 100% otrreiz pārstrādātiem materiāliem, tostarp plastmasas pudelēm.

EDMUND BELL kolekcijas piedāvā dabisko un organisko toņu izvēli – krītu, linu un oļiem, kas ir viegli lietojami un lieliski piemēroti biroja, viesnīcas vai veselības aprūpes iestādēm.

Edmund Bell ekspozīcija izstādē Heimtextil 2023.

Mājas tekstils.

HEFEL – viens no Austrijas vadošajiem bioloģiskās gultas veļas, spilvenu un segu ražotājiem. Organisks, dabisks un ilgtspējīgs – trīs vārdi, kas raksturo mūsu pārstāvētā ražotāja piedāvāto klāstu.

„Veselīgs miegs” – arī no ekoloģiska viedokļa, ar šo saukli HEFEL prezentēja produkta ražošanā izvēlēto izejmateriālu nozīmību uz cilvēku veselību un labklājību. Piemēram, kokvilna, kaņepes un lins nāk no kontrolētām bioloģiskām ražotnēm. Vilna no bioloģiski audzētiem mājlopiem. Segu pildījumi ir GOTS sertificēti, bet organisko kaņepju un linu segām ir piešķirta V-Mark etiķete.

mc2 pieejams daudzveidīgs HEFEL gultas veļas sortiments. Izvēloties HEFEL gultas veļu, jūs varat būt pārliecināts, ka saņemsiet labāko kvalitāti. HEFEL ir viens no nedaudzajiem uzņēmumiem pasaulē, kas piedāvā 100% TENCEL™ liocela šķiedras gultas veļu. TENCEL™ liocela pildījums absorbē mitrumu, nekairina ādu, kā arī tie ir piemēroti gan jutīgiem, gan alerģiskiem cilvēkiem. Kā arī, ražojot TENCEL™ liocela šķiedru, tiek patērēts mazāks ūdens daudzums.

Hefel ekspozīcija izstādē Heimtextil 2023.

Aicinām apmeklēt mc2 interjera un delikatešu centru – mūsu klientu konsultanti iepazīstinās ar aktuālajām interjera tekstila un apdares materiālu kolekcijām.


Gaidīsim Jūs mc2 interjera un delikatešu centrā,
Krasta ielā 68a, Rīgā, P-Se: 10:30-19:00.
Tālr.: + 3 71 29723232, e-pasts: decorum@mc2.lv

uz augšu